Branding Agrofam Holding

Seed Consultants creeaza designul de ambalaj pentru brand-ul de lactate din portofoliul Agrofam Holding

 

Compania de consultanta de brand si design Seed Consultants a realizat identitatea vizuala si designul de ambalaj pentru brand-ul Ovidiu, produs de Agrofam Holding, unul dintre cele mai mari grupuri de agricultura.

Grupul de companii Agrofam, cu o cifra de afaceri de peste 20 milioane de euro, a decis intrarea pe categoria de lactate, investind intr-o ferma de caprine si ovine si intr-o fabrica de procesare a laptelui in Fetesti.

Stefan Poienaru, administratorul Agrofam si unul dintre cei mai importanti proprietari de terenuri agricole din tara, a intrezarit oportunitatea de a produce lactate pe baza de lapte de capra si oaie, identificand o nisa de piata neexploatata. Astfel a luat nastere brand-ul Ovidiu, echipa Seed fiind desemnata sa creeze un design de ambalaj mai atractiv, pentru intregul portofoliu de produse, de la lactate la branza tartinabila.

Procesul de branding a inclus o etapa de analiza, identificarea punctelor de contact, crearea platformei de brand, etapa in care au avut loc mai multe workshop-uri cu echipa de proiect Agrofam si desenarea ambalajului.

Designul de ambalaj e dezvoltat cu o grafica traditionala, puternica si vizibila la raft prin alegerea unei culori asociate ingredientului principal, laptele. Acest aspect este regasit si in grafica logo-ului, pentru care a fost ales un font puternic, traditional si cu detalii grafice ce vorbesc despre un produs gustos si de calitate.

Nota personala vine din randul motivelor grafice extrase din povestea proprie a produsului, formele din fundal redand modelul care se imprima pe produse in timpul procesului de productie. Cu o imagerie pastrata intr-un cadru natural, designul pune in valoare caracteristicile si beneficiile oferite de produs: aproape de natura, simplu, autentic.

Echipa de proiect din partea Seed Consultants a fost alcatuita din Dochita Zenoveiov – Managing Director, Roxana Iancu – Senior Brand Consultant, Raluca Beldiman (Pinky) – Brand Designer, Vladimir Martinus – Project Manager.

Brandul tau vrea sa fie INOVat?

    INSCRIE-TE ACUM